Er komen veel vragen over waarom ik de rubriek INPAKKEN uit de collectie heb gehaald. Op deze pagina vertel ik waarom dat is. De tekst is gekopieerd* uit de nieuwsbrief die ik op 23 juni naar mijn nieuwsbrieflezers verzond.
*waar nodig zijn delen aangepast.

De afgelopen maanden (of eigenlijk al langer) heb ik heel veel nagedacht over de richting die ik op wil met mijn webshop. Ik ben inmiddels zo'n 15 jaar zelfstandig ondernemer en kom nu op een punt dat ik keuzes moet gaan maken. Deze zomer word ik 50, ik heb flink geworsteld met overgangsklachten en vorige week kreeg ik te horen dat mijn beide knieën zo versleten zijn dat ze op termijn vervangen zullen moeten worden. Dat was een klap en gaf me veel praktische zorgen rondom mijn webshop en inkomen. Maar het dwong me wel om nu eindelijk eens knopen te gaan doorhakken.
Want ook al heb ik in rustige tijden zeker overwogen om te stoppen met Stip & Bloem en een baan in loondienst te gaan zoeken, dat is niet wat mij gelukkig maakt. Ik hoef jullie reviews op Webwinkelkeur en jullie privéberichtjes en mailtjes maar te lezen en ik weet: dit wil ik niet opgeven.
Maar wat dan wel? Hoe kan ik dit werk tot mijn pensioen blijven doen, zonder dat het mij mentaal en/of fysiek sloopt? 

Een paar maanden geleden had ik meer dan 3700 verschillende artikelen in de webshop. Dat is héél veel voor een eenvrouwszaak. Niet alleen qua ruimte, maar ook qua tijd die je aan inkoop kwijt bent, aan het online zetten, aan administratie en... bij het orderpicken en inpakken van de bestellingen. 

Ik moet echt terug naar een kleiner assortiment. 

De rubriek INPAKKEN gaat dan ook in zijn geheel verdwijnen. 
Waarom deze rubriek? Omdat deze het grootst is en in verhouding de meeste tijd kost. 
Als je keuzes móet maken, dan kies je voor datgene waar je zelf heel blij van wordt. Voor mij is dat - met grote stip op nummer 1 - Wrendale Designs. Daar ga ik me nog verder in specialiseren. Maar ook: de lieve Palm Pals en andere knuffels waar zoveel klanten blij van worden. Mooie tassen, portemonnees, toilettassen. De office cups, thermosflessen en dat soort zaken. Leuke cadeaus. Een selectie mooie kaarten van Nederlandse ontwerpsters. Er blijft nog genoeg over. 

Heb je alles gelezen? Dan zeg ik een welgemeend dankjewel! De afgelopen tijd heb ik een aantal mooie gesprekken gehad met klanten en dat alles versterkte mijn beslissing: ik wil nog heel lang doorgaan, maar ik ga wel mijn hart volgen en ook wil ik wat minder uren per week werken. Dat doen wat mij gelukkig maakt en wat er fysiek binnen mijn mogelijkheden ligt. Heb je vragen? Stel ze gerust! Tips en adviezen, zowel zakelijk als medisch, ontvang ik liever niet. Bedankt voor je begrip hiervoor.

© 2013 - 2023 Stip & Bloem Gifts & Lifestyle | sitemap | rss